Sunday, 21 September 2014

RECIPE OF Sbiten IN ENGLISH | RUSSIAN - HOW TO MAKE Sbiten IN ENGLISH | RUSSIAN

Ingredients

  • 1/2 cup honey
  • 1 tablespoon whole cloves
  • 3 cinnamon sticks, cracked in several pieces
  • 1 teaspoon ginger
  • 16 ounces blackberry jam
  • 10 1/4 cups water (or red wine)
  • 1/4 teaspoon nutmeg
  • 1 mint leaf (optional)
  • 2 dried chili peppers (optional)
  • Preparation

    1. In a medium saucepan, combine honey, cloves, cinnamon, ginger, blackberry jam, water or wine, nutmeg, mint leaf, if using, and chili peppers, if using. Slowly bring this to a boil over medium heat, stirring frequently until honey and jam completely dissolve. Remove from heat.
    2. Let the sbiten come to room temperature. Strain the liquid through cheesecloth, pressing on the solids, and transfer to an airtight container or bottle. A 750 ml bottle should accommodate this amount of sbiten. Refrigerate and reheat when serving.
     

        Ингредиенты


            1/2 стакана меда
            1 столовую ложку целых гвоздик
            3 палочки корицы, трещины в несколько частей
            1 чайная ложка имбиря
            16 унций ежевики варенье
            10 1/4 стакана воды (или красное вино)
            1/4 чайной ложки мускатного ореха
            1 листья мяты (по желанию)
        2 сушеных перца чили (опционально)

        Подготовка


        В средней кастрюле, объединить мед, гвоздика, корица, имбирь, ежевика варенье, воду или вино, мускатный орех, листья мяты, при использовании, и перец чили, если используете. Медленно довести это до кипения на среднем огне, помешивая часто, пока мед и джем полностью не растворятся. Снять с огня.
  • Пусть сбитень до комнатной температуры. Напряжение жидкость через марлю, нажав на твердых, и передавать в герметичном контейнере или флаконе. Бутылка 750 мл должны учесть это количество сбитень. Охладите и нагрева при обслуживании.

0 comments:

Post a Comment