Ingredients
- Tur dal 2 cups
- Sambar powder 2 tsps
- Turmeric powder 1/2 tsp
- Coriander powder 1/2 tsps
- Red chilli powder 1 tsp
- Lady's fingers cut lengthwise 8
- Tomatoes (cut into fours) 4
- Curry leaves 8
- Mustard seeds 1/2 tsp
- Cumin seeds 1/2 tsp
- Methi seeds 1/2 tsp
- Small ball tamarind soaked in a little water
- Jaggery a small piece
- Asafoetida a pinch
- Salt to taste
Cooking Directions
- Cook dal till tender.
- Add the dry masalas and vegetables
- When soft, put in the jaggery, salt and tamarind water.
- When nicely cooked, add seasoning.
- Prepare seasoning by heating oil
- and adding mustard, cumin seeds, methi and asafoetida.
- Pour this over prepared sambar.
सामग्री
अरहर की दाल 2 कप
सांभर पाउडर 2 tsps
हल्दी पाउडर, 1/2 छोटा चम्मच
धनिया पाउडर, 1/2 tsps
लाल मिर्च पाउडर 1 चम्मच
लेडी उंगलियों 8 लंबाई में कटौती
टमाटर (चौके) में कटौती 4
करी 8 पत्ते
सरसों के बीज 1/2 छोटा चम्मच
जीरा, 1/2 छोटा चम्मच
मेथी के बीज 1/2 छोटा चम्मच
एक छोटे से पानी में भिगो छोटी सी गेंद इमली
एक छोटा सा टुकड़ा गुड़
हींग एक चुटकी
स्वाद के लिए नमकपाक कला निर्देश
निविदा तक दाल कुक.
सूखा मसाला और सब्जियों जोड़ें
मुलायम, गुड़, नमक और इमली के पानी में डाल दिया.
अच्छी तरह से पकाया जाता है, जब मसाला जोड़ें.
तेल गर्म करके मसाला तैयार करें
और सरसों, जीरा, मेथी और हींग जोड़ने.
तैयार सांभर पर इस डालो.
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