Saturday, 26 July 2014

RECIPE OF CARROT KANJI IN ENGLISH | HINDI - HOW TO COOK CARROT KANJI IN ENGLISH | HINDI

Ingredients

  • Black carrots 100 gm
  • Ground mustard seeds 3 tsp
  • Salt and chilli powder 2 tsp each
  • Turmeric powder 1/4 tsp
  • Clay pot 1 medium sized

Cooking Directions

  1. Mix all the spices in 10 cups of water in the pot.
  2. Cover and put it in the sun for 1-2 days.
  3. Then add finely sliced black carrots.
  4. Put again in sun for 1-2 days.
  5. When sour, it is ready.
  6. Ideal accompaniment for winter meals.

        सामग्री


       
        काले गाजर 100 ग्राम

       
        जमीन सरसों के बीज 3 चम्मच

       
        नमक और मिर्च पाउडर 2 चम्मच प्रत्येक

       
        हल्दी पाउडर 1/4 छोटा चम्मच

       
    क्ले पॉट 1 मध्यम आकार

     

        पाक कला निर्देश


      
        बर्तन में पानी के 10 कप के सभी मसाले मिला लें.

      
        कवर और 1-2 दिन के लिए धूप में रख दिया.

      
        तब बारीक कटा हुआ काला गाजर जोड़ें.

      
        1-2 दिन के लिए धूप में फिर से डाल दिया.

      
        जब खट्टा, यह तैयार है.

      
    सर्दियों के भोजन के लिए आदर्श संगत.

0 comments:

Post a Comment