Saturday, 16 August 2014

RECIPE OF Cashew Nut Khichdi IN ENGLISH | URDU - HOW TO COOK Cashew Nut Khichdi IN ENGLISH | URDU

ingredients

   

        Half a cup of oil
        Onion
        A teaspoon of cumin
        Two cups of broth
        One teaspoon of salt
        A teaspoon of turmeric
        Copra one tablespoon
        A teaspoon pepper
        Badyan flower number
        Two tsp cardamom
        Living four
        Two cups of rice
        A cup of green moong dal
        Fifty grams of cashews
   
Six green peppers

method 


Heat half the oil and half a cup of olive oil and brown the onions.
Now put the cumin.
Then came the scent include soups.
Then the salt, turmeric, copra, pepper, badyan flower, cardamom and cloves five minutes and was put.
Add the rice and green moong dal cook krkyady hours.
Finally off the stove and bring it into the dish.
Put the cashews and green peppers Baghar.

اجزاء 

  • تیل آدھا کپ
  • پیاز ایک عدد
  • زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • یخنی دو کپ
  • نمک ایک چائے کا چمچ
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • کھوپرا ایک کھانے کا چمچ
  • کالی مرچ ایک چائے کا چمچ
  • بادیان کے پھول دو عدد
  • الائچی دو عدد
  • لونگ چار عدد
  • چاول دو پیالی
  • ہری مونگ کی دال ایک پیالی
  • کاجو پچاس گرام
  • ہری مرچ چھ عدد

 طریقہ

  1. آدھا کپ تیل میں سے آدھا تیل گرم کرکے اس میں پیاز براؤن کریں۔
  2. اب اس میں زیرہ ڈال دیں۔
  3. جب خوشبو آئے تو اس میں یخنی شامل کردیں۔
  4. پھر اس میں نمک، ہلدی، کھوپرا، کالی مرچ، بادیان کے پھول، الائچی اور لونگ ڈال کر پانچ منٹ پکالیں۔
  5. اب چاول اور ہری مونگ کی دال شامل کرکےآدھے گھنٹے تک پکائیں۔
  6. آخر میں چولہا بند کرکے اسے ڈش میں نکالیں۔
  7. پھر کاجو اور ہری مرچ کا بگھار لگا دیں۔

 



 



 


0 comments:

Post a Comment