Ingredients
- 4 eggs
- 50g butter
- 700g skinless, boneless lightly smoked raw salmon fillets (available from Waitrose & Sainsbury's - if you can't find them, use non-smoked raw salmon fillets), cut into finger thick slices
- 2 x 375g blocks all-butter puff pastry
- 1 egg, beaten, for glazing
For the rice
- 1 large onion, finely chopped
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 4 cardamom pods
- 2 star anise
- 200g basmati rice
- 1 bay leaf
- 4cm piece cinnamon stick
- 400ml fish stock or water
- zest 1 lemon, juice ½
- large bunch dill
Method
- First, get everything prepared. Boil a pan of salted water, add the eggs and cook for 8 mins exactly. Drain and cool under cold water, then peel and set aside.
- Heat half the butter in a non-stick frying pan and sizzle the slices of salmon for 1 min on each side (Pic 1), just to firm up the fillets but not cook them all the way through. Lift the salmon onto a plate.
- Now cook the rice. Melt the rest of the butter in the same pan. Add the onion, cumin and coriander seeds, cardamom and star anise, then gently fry for 8 mins until golden. Stir in the rice and add the bay leaf and cinnamon stick (Pic 2), then pour over the stock and season generously. Cover and bring to the boil, then lower the heat to its lowest setting and continue to cook for 10 mins. Turn off the heat and leave covered for 10 mins, then stir through the lemon zest and juice. Set aside to cool. This can be done several hrs in advance. Once cool, stir though the chopped dill.
- To assemble the pie, roll out one of the pieces of pastry to a rectangle as wide but a third longer than this magazine (23 x 40cm), then lay on a baking tray. Pack half the rice along the middle of the pastry, discarding the star anise and cinnamon as you do so, leaving a good 5cm border around the edge. Lay the salmon over the rice, then slice the eggs and lay those over the whole salmon layer (Pic 3). Top the eggs with the remaining rice and use your hands to gently pack everything down to a firm, even shape. Brush any stray grains of rice off the border, then brush the border with beaten egg,
- Roll the second piece of pastry out to a rectangle slightly larger than the first. Drape over the coulibiac and gently press the edges to seal the 2 pastry sheets together. Trim the edges to neaten and crimp with your fingers or press down with a fork. The uncooked pie can now be chilled, on the baking sheet, for a day or frozen for up to 2 months.
- To cook, heat oven to 220C/200C fan/ gas 7. Brush the pie all over with beaten egg and, if you want, lightly score the pastry with the back of a knife in a criss-cross fashion, making sure you don’t cut all the way through (Pic 4). Bake for 20 mins, then reduce the heat to 200C/180C fan/gas 6 and continue to cook for 20 mins until golden brown. Leave to rest for 10 mins, then serve in thick slices with a bowl of Dill cream or Herb salsa (see recipes, below).
Компоненты
4 яйца
50g масло
700g skinless, бесхарактерные слегка копченые сырые филе лосося (доступный от Waitrose и Сэйнсбери - если Вы не можете найти их, использование некурило сырые филе лосося), сокращенный в палец толстые пластины
2 x 375g блокируют печенье затяжки все-масла
1 яйцо, бившее, для застекления
Для риса
1 большой лук, точно расколотый
1 tsp семя тмина
1 tsp семя кориандра
4 стручка кардамона
2 аниса звезды
200g basmati рис
1 лавровый лист
4cm коричная палка части
400ml рыбные ресурсы или вода
интерес 1 лимон, полейте л соком
большой укроп связкиМетод
Сначала, получите все готовое. Кипятите кастрюлю соленой воды, добавьте яйца и повара в течение 8 минут точно. Утечка и клево под холодной водой, затем очистите и отложите.
Высокая температура половина масла на не допускающей пригорания сковороде и шипении пластины лосося в течение 1 минуты на каждой стороне (Фильм 1), только чтобы уплотнить филе, но не готовить их насквозь. Снимите лосося на пластину.
Теперь готовьте рис. Остальная часть расплава масла в той же самой кастрюле. Добавьте лук, тмин и семена кориандра, кардамон и анис звезды, тогда мягко жарьте в течение 8 минут до золотой. Движение в рисе и добавляет лавровый лист и коричную палку (Фильм 2), затем льется по запасу и сезону великодушно. Покрытие и доводит до кипения, затем понижает высокую температуру к его самому низкому урегулированию и продолжает готовить в течение 10 минут. Выключите высокую температуру и отпуск, покрытый в течение 10 минут, затем размешайте через лимонный интерес и сок. Выделенный к клево. Это может быть сделано несколько часов заранее. Однажды клево, движение, хотя расколотый укроп.
Выкатите вторую часть печенья к прямоугольнику, немного большему чем первое. Драп по coulibiac и мягко нажимает края, чтобы запечатать 2 листа печенья вместе. Урежьте края, чтобы убрать и завербовать с вашими пальцами или придавить с вилкой. Сырой пирог может теперь быть охлажден, на листе сдобы, на один день или заморожен в течение 2 месяцев.- Чтобы приготовить, Разогрейте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7 Brush пирог по всему взбитым яйцом и, если вы хотите, слегка забить тесто с задней ножом в крест-накрест моды, убедившись, что вы не ' т сократить весь путь до конца (Рис 4). Выпекать 20 минут, затем уменьшить огонь до 200C / 180C вентилятора / газа 6 и продолжать варить в течение 20 минут до золотистого цвета. Оставить на 10 минут, затем подавать в толстые ломтики с миской сливок укропа или Herb сальсой (см рецепты, ниже).
0 comments:
Post a Comment