Sunday, 17 August 2014

RECIPE OF Koshimbir IN ENGLISH | HINDI - HOW TO COOK Koshimbir IN ENGLISH | HINDI

Ingredients

2 carrot , finely chopped
2 cucumber , finely chopped
2 tsp finely chopped cabbage
2 onions , chopped
2 tomatoes , chopped
2 green chillies , chopped
1/4 mustard (rai / sarson) powder
2 tsp coriander (dhania) leaves
2 tsp chopped mint leaves (phudina)
1/4 tsp black salt (sanchal)
2 cups curds (dahi)
salt to taste

Method


  1. Combine all the vegetables in a bowl along with little salt and mix well. Keep aside.
  2. Add the curds and mix well.
  3. Add the green chilli and mustard powder, black salt and mix well.
  4. Cover and refrigerate for 10 minutes.
  5. Serve chilled.
  6. सामग्री

    2 गाजर, सूक्ष्मता कटा हुआ
    2 ककड़ी, बारीक कटा
    2 चम्मच बारीक कटा गोभी
    कटा हुआ 2 प्याज,
    कटा हुआ 2 टमाटर,
    कटा हुआ 2 हरी मिर्च,
    1/4 सरसों (राई / सरसों) पाउडर
    2 चम्मच धनिया (धनिया) पत्ते
    2 चम्मच कटा टकसाल पत्ते (phudina)
    1/4 चम्मच काला नमक (sanchal)
    2 कप दही (दही)
    स्वाद के लिए नमक

 

    विधि


    छोटा सा नमक के साथ एक कटोरा में सभी सब्जियों का मिश्रण है और अच्छी तरह से मिश्रण.     एक तरफ रखें.
        दही जोड़ें और मिश्रण अच्छी तरह से.
        हरी मिर्च और सरसों पाउडर, काला नमक डालें और अच्छी तरह मिलाएं.
        कवर और 10 मिनट के लिए ठण्डा.
    ठंडा परोसें.

0 comments:

Post a Comment