Ingredients
- 2 cups moong dal (green moong dal tastes good)
- 1inch ginger
- 3 to 4 green chillies
- 1 tea spoon salt (as per taste)
- 2 onions (finely chopped)
- 2 table spoons of rice powder (for crispiness)
- 1tea spoon jeera (cumin seeds)
- half cup finely chopped dhaniya
Method:
Clean wash and soak Moong dal for 5 to 6 hours. Drain and grind moong dal adding ginger, salt and green chillies. Take it into a bowl and add 2 table spoons of rice powder and jeera to it. Now the batter is ready to prepare pesarattu.
Take a dosa pan, take a ladle full of batter, pour it in the centre of the pan and spread in a circular way, shaping the batter into a thin round. (it is very easy, if you already know to make dosa) Spread finely chopped onions and fresh dhaniya. Add 1 to 2 tea spoons of oil around and roast it until golden color in a medium flame. Fold and Serve hot.सामग्री
दाल मूंग 2 कप (हरी मूंग की दाल स्वाद अच्छा है)
1inch अदरक
3 से 4 हरी मिर्च
1 छोटी चम्मच नमक (स्वाद के अनुसार)
2 प्याज (बारीक कटा हुआ)
चावल का पाउडर 2 टेबल चम्मच (crispiness के लिए)
1tea चम्मच जीरा (जीरा)
आधा कप बारीक dhaniya कटाविधि
स्वच्छ धोने 5 से 6 घंटे के लिए मूंग की दाल लेना और. नाली और दाल अदरक, नमक और हरी मिर्च जोड़ने मूंग पीस. एक कटोरी में ले और इसे करने के लिए चावल पाउडर और जीरा के 2 टेबल चम्मच जोड़ें. अब बल्लेबाज pesarattu तैयार करने के लिए तैयार है.- , एक डोसा पैन लो बल्लेबाज की एक करछुल पूरा लेते हैं, एक पतली दौर में बल्लेबाज को आकार देने, एक परिपत्र रास्ते में पैन और प्रसार के केंद्र में डालना. सूक्ष्मता कटा हुआ प्याज और ताजा dhaniya बिखरा हुआ है (यदि आप पहले से ही डोसा बनाने के लिए जानते हैं कि यह बहुत आसान है). चारों ओर तेल की 1 से 2 चाय के चम्मच जोड़ें और एक मध्यम लौ में सुनहरे रंग जब तक यह भुना. मोड़ो और गरम परोसें
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