Wednesday, 6 August 2014

RECIPE OF SHEER KHURMA IN ENGLISH | URDU - HOW TO COOK SHEER KHURMA IN ENGLISH | URDU

ingredients

   

        A liter of milk
        (A cup vermicelli (thin smashed
        Two cups of sugar
        Two tsp cloves
        ()baryk Crushed cardamom six small
        Eight know.
        (Fifteen pieces )chly and finely chopped pistachios
        ()chly Number ten to twelve almonds and finely chopped
        Two tablespoon ghee
   
Half ton kndyns country

method


Check out the four pieces of chuharun Lumps.
Alaycyan put ghee and cloves in a dygcy put.
Put the vermicelli krhlka fragrance passed to a fry.
I know. Vermicelli out, put the pistachios and almonds and sesame get out.
Dygcy now five minutes to cool down and add the milk.

Then put the sugar and was for a while.

If the sugar solution and chilled vermicelli and cook put kndyns countries and put all the fruit Serve.

اجزاء

  • دودھ ایک لیٹر
  • (سویاں ایک پیالی (باریک توڑی ہوئی
  • چینی دو پیالی
  • لونگ دو عدد
  • (الائچی چھ عدد ﴿باریک کچلی چھوٹی
  • چھوہارے آٹھ عدد
  • (پستے پندرہ عدد ﴿چھلے اور باریک کٹے ہوئے
  • (بادام دس سے بارہ عدد ﴿چھلے اور باریک کٹے ہوئے
  • گھی دو کھانے کے چمچ
  • کنڈینس ملک آدھا ٹن
  • طریقہ

    1. چھوہاروں کی گٹھلیاں نکال کر چار ٹکڑے کرلیں۔
    2. ایک دیگچی میں گھی ڈال کر الائچیاں اور لونگ ڈال دیں۔
    3. جب خوشبو آنے لگے تو سویاں ڈال کرہلکا سا بھون لیں۔
    4. پھر سویاں نکال کر چھوہارے، پستے اور بادام ڈال دیں اور تَل کر نکال لیں۔
    5. اب دیگچی نیچے اتار کر پانچ منٹ کے لیے ٹھنڈا کریں اور دودھ ڈال دیں۔
    6. اس کے بعد چینی ڈال کر تھوڑی دیر کے لیے پکالیں۔
    7. جب چینی حل ہوجائے تو سویاں ڈال کر پکائیں اور ٹھنڈا کرکے کنڈینس ملک شامل کریں اور تمام تر میوہ ڈال کر سرو کریں۔

     

 


 


0 comments:

Post a Comment