Ingredients
- Black dhal (urad) 8 oz
- Oil 1 pint or
- ghee 1 lb
- Green chilies 6
- Mustard seeds 1 tsp
- Dry red chilies 4
- Grated coconut 1 cup
- Sprig curry leaves 1
- Butter milk 2 pints
- Salt to taste
Cooking Directions
- Grind the grated coconut to a fine paste with 4 green chilies and some salt, and mix with the buttermilk.
- Put a pan on the fire containing about a tbsp of oil.
- When hot, add the mustard seeds and red chilies.
- When the mustard begins to sputter remove the pan from the heat.
- Add the buttermilk and keep on one side.
- Remove the black skin of the gram dhal if necessary and soak in water for about 2 hours.
- Drain. Add salt to taste and grind dhal to a fine paste with out too much water.
- Chop the remaining green chilies and curry leaves and mix with the dhal paste.
- Put a pan on the fire with the remaining oil.
- When hot, make the past into small balls, each about the size of a lemon, and fry.
- Remove and put them in the prepared buttermilk.
-
Keep for about 2-3 hours till they are well soaked and soft.
सामग्री
काले ढल (उड़द) 8 औंस
तेल 1 पिंट या
घी £ 1
हरी मिर्च 6
सरसों के बीज 1 चम्मच
सूखी लाल मिर्च 4
कसा हुआ नारियल 1 कप
टहनी करी 1 पत्ते
मक्खन दूध 2 pints
स्वाद के लिए नमक
पाक कला दिशा
4 हरी मिर्च और कुछ नमक के साथ ठीक एक पेस्ट करने के लिए कसा हुआ नारियल पीस, और छाछ के साथ मिश्रण.
तेल का एक बड़ा चम्मच बारे युक्त आग पर एक पैन रखो.
जब गर्म, सरसों के बीज और लाल मिर्च जोड़ें.
सरसों धूम शुरू होता है जब गर्मी से पैन को हटा दें.
छाछ जोड़ें और एक तरफ रख.
यदि आवश्यक हो तो ग्राम ढल की काली त्वचा निकालें और के बारे में 2 घंटे के लिए पानी में भिगो दें.
नाली.
बाहर बहुत अधिक पानी के साथ एक ठीक पेस्ट को स्वाद के लिए नमक और पीस ढल जोड़ें.
शेष हरी मिर्च काट और पत्तियों करी और दाल का पेस्ट के साथ मिश्रण.
शेष तेल से आग पर एक पैन रखो.
जब गर्म, एक नींबू के आकार, और तलना के बारे में, छोटी गेंदों में प्रत्येक अतीत बनाने.
निकालें और तैयार छाछ में डाल दिया.
वे अच्छी तरह से भिगो कर रहे हैं जब तक के बारे में 2-3 घंटे के लिए रखें और
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