Thursday 10 July 2014

recipe of chicken 65 in english | hindi - how to cook chicken 65 in english | hindi

Ingredients

  • Chicken ½ kg (boneless)
  • Red color 1 pinch
  • Red chili powder 1 tsp
  • Red pepper 1 tbsp (crushed)
  • Black pepper 1 tbsp (crushed)
  • Salt ½ tsp
  • Corn flour 2 tbsp
  • Oil for frying
  • For Masala:
  • Yogurt 250 gm
  • Curry leaves 10
  • Green chilies 10 (cut lengthwise)
  • Turmeric ½ tsp
  • Red chili powder ½ tsp
  • Ginger garlic paste 1 tbsp

Cooking Directions

  1. Marinate boneless chicken with corn flour, red color, red chili powder, salt and crushed red pepper.
  2. Mix well and keep aside for 10 minutes.
  3. Now stir fry marinated chicken in oil.
  4. Heat 2 tbsp oil in a wok, add ginger garlic paste and fry well.
  5. Now add red chili powder, turmeric and curry leaves.
  6. Also add yogurt and fry well.
  7. Lastly add green chilies and fried chicken.
  8. Simmer for 10 minutes and serve.

    हिन्दी के लिए (सामग्री) 

     

         चिकन आधा किलो (कमजोर) लाल रंग 1 चुटकी लाल मिर्च पाउडर 1 छोटा चम्मच लाल मिर्च 1 tbsp (कुचल) काली मिर्च 1 बड़ा चम्मच (कुचल) नमक आधा चम्मच कॉर्न आटा के लिए मसाला तलने के लिये तेल के 2 tbsp: दही 250 ग्राम करी पत्ते 10 हरी मिर्च (लंबाई में कटौती) 10 हल्दी आधा चम्मच लाल मिर्च पाउडर आधा चम्मच अदरक लहसुन पेस्ट 1 tbsp 

    खाना पकाने के दिशा-निर्देश 

    मकई का आटा, लाल रंग, लाल मिर्च पाउडर, नमक और कुचल लाल मिर्च के साथ कमजोर चिकन खटाई में डालना।  अच्छी तरह मिक्स और 10 मिनट के लिए एक तरफ रख।  अब हिलाओ तलना मसालेदार तेल में चिकन।  गर्मी एक कड़ाही में 2 बड़े चम्मच तेल, अदरक लहसुन पेस्ट जोड़ें और अच्छी तरह भून।  अब लाल मिर्च पाउडर, हल्दी और करी पत्ते जोड़ें।  भी दही में जोड़ें और अच्छी तरह से भूनें।  अन्त में हरी मिर्च और तला हुआ चिकन जोड़ें।  10 मिनट के लिए उबाल और सेवा।

0 comments:

Post a Comment