Ingredients
- 4 skinless boneless chicken breast halves
- 8 large fresh sage leaves
- 8 thin prosciutto slices (about 3 ounces)
- 1/2 cup plus 2 teaspoons all purpose flour
- 1 tablespoon butter
- 1 1/2 tablespoons olive oil
- 2 tablespoons dry white wine
- 1/2 cup low-salt chicken broth
- 2 tablespoons fresh lemon juice
- Carrot orzo
Preparation
Place chicken between 2 sheets of plastic wrap on work surface. Using mallet, pound chicken to 1/3-inch thickness. Sprinkle chicken with salt and pepper. Place 2 sage leaves atop each chicken breast half. Top each chicken breast with 2 prosciutto slices, pressing to adhere. Spread 1/2 cup flour on plate. Turn chicken in flour to lightly coat both sides.
Melt butter with oil in large nonstick skillet over medium-high heat. Add chicken, prosciutto side down; cook 4 minutes. Turn chicken over and cook just until cooked through, about 3 minutes. Transfer to platter and cover to keep warm; reserve skillet.
Whisk wine with remaining 2 teaspoons flour in small bowl. Add broth and lemon juice to same skillet; bring to boil. Add wine mixture; whisk until sauce thickens slightly, about 30 seconds. Season to taste with salt and pepper. Spoon sauce over chicken and serve with carrot orzo.
Ingredienti
4 disossati senza pelle metà petto di pollo
8 grandi foglie di salvia fresca
8 fette di prosciutto sottili (circa 3 once)
1/2 tazza più 2 cucchiaini di farina
1 cucchiaio di burro
1 1/2 cucchiai di olio d'oliva
2 cucchiai di vino bianco secco
1/2 tazza basso contenuto di sale brodo di pollo
2 cucchiai di succo di limone fresco
Carota orzo
Preparazione
Mettere il pollo tra 2 fogli di pellicola trasparente sulla superficie di lavoro. Utilizzando maglio, sterlina pollo 1/3-inch spessore. Cospargere il pollo con sale e pepe. Mettere 2 foglie di salvia in cima a ogni mezzo petto di pollo. Top ciascun petto di pollo con 2 fette di prosciutto, premendo per aderire. Stendere 1/2 tazza di farina sulla piastra. Girare il pollo nella farina per coprire leggermente entrambi i lati.
Fate sciogliere il burro con l'olio in una padella grande antiaderente a fuoco medio-alto. Aggiungere il pollo, prosciutto lato verso il basso; cuocere 4 minuti. Girare pollo sopra e cuocere fino a cottura ultimata solo, circa 3 minuti. Trasferimento a piatto e coprire per tenere in caldo; riserva padella.
Sbatti il vino con il restante 2 cucchiaini di farina in una piccola ciotola. Aggiungere il brodo e il succo di limone allo stesso padella; portare ad ebollizione. Aggiungete il composto di vino; frusta fino a quando la salsa si addensa leggermente, circa 30 secondi. Aggiustare di sale e pepe. Cucchiaio salsa sul pollo e servire con la carota orzo.
Hello, I hope you are in best of your health. I love chicken! I have a keen interest in experimenting new Chicken recipes and your blog is of great help to me. I hope this chicken recipe is not as spicy as Chicken Curry Mughlai which I prepared last week.
ReplyDelete