Tuesday 15 July 2014

RECIPE OF DOSA IN ENGLISH | HINDI - HOW TO COOK DOSA IN ENGLISH | HINDI

Ingredients

  • Rice 300 gms
  • Split black lentils 100 gms
  • Salt to taste
  • Oil
  •  
  • Cooking Directions

  • Soak the rice and lentils separately for about eight hours.
  • Grind the rice a little coarsely.
  • Grind the lentils to a smooth, fine consistency.
  • Leave to ferment overnight, adding salt to taste.
  • Next morning, add enough water to achieve pouring consistency.
  • Rub a griddle with the slice of an onion so that dosas do not stick to it.
  • Smear a little oil.
  • Then pour a little batter on to the griddle.
  • Spread it thinly. Then cook lightly on both sides.
  • Roll and remove.
  • Serve hot with chutneys. (you can also fill it with a desired mixture)
  •  

     
        सामग्री

            चावल 300 ग्राम
            भाजित काली दाल 100 ग्राम
            स्वाद के लिए नमक
       
           तेल

        पाक कला निर्देश


       
        के बारे में आठ घंटे के लिए अलग से चावल और दाल भिगो दें.

       
        चावल के एक छोटे से कटा पीस.

       
        एक चिकनी, ठीक स्थिरता के लिए दाल पीस.

       
        स्वाद के लिए नमक जोड़ने, रातोंरात विक्षोभ को छोड़ दें.

        अगली सुबह, घनघोर स्थिरता प्राप्त करने के लिए पर्याप्त पानी जोड़ें.

     

    डोसा यह छड़ी नहीं है कि इतनी एक प्याज का टुकड़ा के साथ एक रोटी पकाने का तवा रगड़ें.
    एक छोटे से तेल धब्बा.
    फिर तवे पर एक छोटी सी बल्लेबाज डालना.
    बारीकी यह बिखरा हुआ है.
    फिर दोनों पक्षों पर हल्के से खाना बनाना.
    रोल और हटा दें.
    चटनी के साथ परोसें. (आप भी एक वांछित मिश्रण के साथ भरने कर सकते हैं)



0 comments:

Post a Comment