Thursday, 17 July 2014

RECIPE OF Linguine with White Clam Sauce IN ENGLISH | ITALIAN - HOW TO COOK Linguine with White Clam Sauce IN ENGLISH | ITALIAN

INGREDIENTS

⅓ cup extra-virgin olive oil
3 cloves garlic, thinly sliced
2¼ lb. littleneck clams, cleaned
⅓ cup dry white wine
½ tsp. crushed red chile flakes
1 lb. linguine, cooked to al dente, plus ½ cup cooking water, reserved
2 tbsp. finely chopped parsley
Kosher salt and freshly ground black pepper, to taste
3 tbsp. unsalted butter
Crusty Italian bread, for serving


INSTRUCTIONS

Heat oil in a 12" skillet over medium heat. Add garlic, and cook, stirring, until fragrant, about 1 minute. Add clams, wine, and chile flakes, cover immediately, and cook, shaking pan occasionally, until clams open, about 8–10 minutes. Transfer clams to a cutting board, letting them drain back into the skillet as you remove them, and remove meat from shells; roughly chop meat and return to skillet. Add pasta, reserved pasta water, parsley, and salt and pepper, and toss until pasta is heated through, about 2 minutes. Add butter, and toss until melted; serve immediately with bread.

INGREDIENTI

⅓ tazza di olio extra vergine di oliva
3 spicchi d'aglio, affettate sottilmente
2 ¼ vongole lb littleneck, puliti
⅓ tazza di vino bianco secco
½ cucchiaino. tritato fiocchi chile rosso
£ 1 linguine, cotta al dente, oltre a ½ tazza di acqua di cottura, riservati
2 cucchiai. prezzemolo tritato
Kosher sale e pepe nero macinato, da gustare
3 cucchiai. burro non salato
Crusty pane italiano, per servire


ISTRUZIONI

Scaldare l'olio in un 12 'padella a fuoco medio. Aggiungere l'aglio e fate cuocere, mescolando, fino a fragrante, circa 1 minuto. Aggiungere le vongole, vino, e fiocchi chile, coprire immediatamente, e cuocere, scuotendo pan di tanto in tanto, fino a quando le vongole aperte, circa 8-10 minuti. Trasferire vongole per un tagliere, lasciando sgocciolare di nuovo nella padella come rimuoverli, e rimuovere la carne dal guscio; Tritare grossolanamente la carne e tornare alla padella. Aggiungere la pasta, acqua di cottura riservato, prezzemolo, sale e pepe, e mescolate fino a quando la pasta viene riscaldata attraverso, circa 2 minuti. Aggiungere il burro, e mescolate fino a quando fuso; servite subito con il pane.

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