Ingredients
2 cups basmati (long grain rice)-washed and soaked for an hour
2 Tbsp ghee
1 Tbsp cumin seeds
1 Tbsp shredded ginger
1 cup shelled green peas
1 cup potatoes-peeled and chopped fine
2 Tbsp powdered coriander seeds
1 tsp powdered garam masala
1 tbsp salt
1 tsp turmeric
Instructions
In a heavy based pan, heat the ghee and add the cumin and the ginger.
When the ginger becomes a little brown, add the peas and potatoes, drained rice, coriander, garam masala, salt and turmeric, and stir-fry till well mixed.
Add 4 cups water, and bring to a boil uncovered, then lower the heat and cover.
The rice should be done in 10 minutes. Serve hot.
اجزاء
2 کپ باسمتی (طویل اناج چاول) دلوانا اور ایک گھنٹے کے لئے بھیگی
2 چمچ گھی
1 چمچ جیرا
1 چمچ ادرک کے shredded
1 کپ سبز مٹر گولہ باری
1 کپ آلو-کھلی اور کٹی ٹھیک
2 چمچ پاوڈر دنیا کے بیج
1 عدد پاوڈر گرم مسالا
1 چمچ نمک
1 عدد ہلدی
ہدایات
ایک بھاری کی بنیاد پر کڑاہی میں، گھی کو گرم اور جیرا اور ادرک شامل کریں.
ادرک ایک چھوٹا سا براؤن ہو جاتا ہے، مٹر اور آلو، سوھا چاول، دنیا، گرم مسالا، نمک اور ہلدی شامل کریں، اور سٹر فرائی کے ساتھ ساتھ مخلوط تک.
4 کپ پانی شامل کریں، اور بے نقاب، ایک ابال لانے، تو گرمی اور کور کو کم.
چاول 10 منٹ میں کیا کیا جانا چاہئے.
گرم خدمت.
0 comments:
Post a Comment