Sunday, 24 August 2014

RECIPE OF BARFI IN ENGLISH | HINDI - HOW TO COOK BARFI IN ENGLISH | HINDI

Ingredients

  • Condensed milk 400 g
  • Paneer 300 g
  • Cottage cheese, grated as required
  • Cardamom powder 1/2 tsp
  • Almonds and pistachios, chopped 2 tbsp
  • Silver leaves 2
  • Cooking Directions

  • Mix condensed milk and paneer in a pan and cook on medium flame, stirring continuously
  • When the mixture starts thickening, reduce the flame.
  • When it leaves the sides of the pan and is semi-solid, remove from heat and spread on a greased tray.
  • Sprinkle the cardamom powder and dry fruits on the mixture.
  • Decorate with silver leaves and cut into desired shapes.

        सामग्री


            गाढ़ा दूध 400 ग्राम
            पनीर 300 ग्राम
            पनीर, grated आवश्यकता के रूप में
            इलायची पाउडर 1/2 चम्मच
            बादाम और पिस्ता, कटा हुआ 2 बड़े चम्मच
       
    रजत 2 पत्ते

        पाक कला दिशा


       
        लगातार उद्दीपक, एक पैन में गाढ़ा दूध और पनीर मिश्रण और मध्यम आंच पर पकाने

       
        मिश्रण मोटा होना शुरू होता है, लौ को कम.

       
        यह पैन के पक्ष पत्ते और अर्द्ध ठोस है, तो एक greased ट्रे पर गर्मी और प्रसार से हटा दें.

       
        मिश्रण पर इलायची पाउडर और सूखे मेवे छिड़क.

        चांदी पत्तियों के साथ सजाने और वांछित आकार में काट लें.
     

0 comments:

Post a Comment