Ingredients
- Potatoes ½ kg ( peeled, boiled & mashed)
- Green chillies 3
- Ginger 1 piece
- Garlic 1 tsp
- Salt 1 tsp
- All spice ½ tsp
- Sugar ½ tsp
- Coriander leaves 2 tbsp (chopped)
- Lemon juice 2 tbsp
- Ingredients for baghar:
- Turmeric ¼ tsp
- Mustard seeds ½ tsp
- Chilli powder ½ tsp
- Oil 2 tbsp
- Ingredients for batter:
- Gram flour 1 cup
- Turmeric ¼ tsp
- Chilli powder ½ tsp
- Salt ½ tsp
- Water as required (to make batter)
Cooking Directions
- With 1 tbsp water make the fine paste by grinding together green chillies, ginger piece, garlic, all spice, lemon juice, salt and sugar into a fine paste.
- Mix this paste into mashed potatoes with chopped coriander leaves.
- Now give baghar to this mixture, mix well and make into small balls and then flattened.
- Make a thick batter with gram flour, turmeric, chilli powder,salt and water.
- Dip wada into batter and deep fry them in hot oil till golden brown, serve with chatni.
सामग्री
आलू साढ़े किलो (खुली, उबले मैश किए हुए)
हरी मिर्च 3
अदरक 1 टुकड़ा
लहसुन 1 चम्मच
नमक 1 छोटा चम्मच
सभी मसाले आधा चम्मच
चीनी आधा चम्मच
हरा धनिया 2 बड़े चम्मच (कटा हुआ)
नींबू का रस 2 बड़े चम्मच
Baghar के लिए सामग्री
हल्दी ¼ छोटा चम्मच
सरसों के बीज चम्मच ½
मिर्च पाउडर आधा चम्मच
तेल 2 बड़े चम्मच
बल्लेबाज के लिए सामग्री
बेसन 1 कप
हल्दी ¼ छोटा चम्मच
मिर्च पाउडर आधा चम्मच
नमक ½ छोटा चम्मच
जल के रूप में आवश्यक (batt बनाने के लिए
पाक कला दिशा
1 बड़ा चम्मच पानी के साथ एक ठीक पेस्ट में एक साथ हरी मिर्च, अदरक का टुकड़ा, लहसुन, सभी मसाले, नींबू का रस, नमक और चीनी पीस द्वारा ठीक पेस्ट बना.
कटा हुआ धनिया पत्तियों के साथ मैश किए हुए आलू में इस पेस्ट मिलाएं.
अब, इस मिश्रण को baghar देना अच्छा मिश्रण है और छोटी गेंदों में बनाने के लिए और फिर चपटा.
बेसन, हल्दी, मिर्च पाउडर, नमक और पानी के साथ एक मोटी बल्लेबाज बना.
डुबकी बल्लेबाज में वाडा और सुनहरा भूरा होने तक गरम तेल में गहरे तल उन्हें, chatni के साथ काम करते हैं.
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