Ingredients
- Basmati rice 225 gm
- Black gram, split 100 gm
- Yoghurt 30 gm
- Sodabicarb 5 gm
- Onion, chopped 1
- Green chillies, chopped 4
- Coconut grated 20 gm
- Green coriander 20 gm
- Oil 100 ml
Cooking Directions
- Soak rice and black gram in sufficient water for one hour.
- Drain and blend the rice along with black gram. Keep aside.
- Beat yoghurt and sodabicarb into the rice mixture till it bicomes light and forthy.
- Add onion, green chillies, coconut and green corainder and mix well.
- Keep aside for 20 minutes. Heat a griddle (tawa) or hot plate and bursh with oil.
- Spread a spoonful of batter evenly and cook on both sides until crisp and golden brown.
- Remove, drain excess oil and serve hot, accompanied by Sambhar and Sesame seed and tomato chutney.
सामग्री
बासमती चावल 225 ग्राम
काला चना, ग्राम 100 विभाजित
दही 30 ग्राम
Sodabicarb 5 ग्राम
प्याज, 1 कटा हुआ
4 कटी हुई हरी मिर्च,
नारियल ग्राम 20 कसा
हरा धनिया 20 ग्राम
तेल 100 मिलीलीटर
काला चना, ग्राम 100 विभाजित
दही 30 ग्राम
Sodabicarb 5 ग्राम
प्याज, 1 कटा हुआ
4 कटी हुई हरी मिर्च,
नारियल ग्राम 20 कसा
हरा धनिया 20 ग्राम
तेल 100 मिलीलीटर
पाक कला दिशा
एक घंटे के लिए पर्याप्त पानी में चावल और काले चने भिगो दें.
नाली और काले चने के साथ चावल मिश्रण.
एक तरफ रखें.
यह प्रकाश और forthy bicomes तक चावल मिश्रण में दही और sodabicarb मारो.
प्याज, हरी मिर्च, नारियल और हरी corainder जोड़ें और मिश्रण अच्छी तरह से.
20 मिनट के लिए अलग रख दें. एक रोटी पकाने का तवा (तवा) या गर्म प्लेट हीट और तेल के साथ bursh.
समान रूप से बल्लेबाज की एक चम्मच बिखरा हुआ है और कुरकुरा और सुनहरा भूरा होने तक दोनों पक्षों पर खाना बनाना.
, निकालें अतिरिक्त तेल नाली और सांभर और तिल के बीज और टमाटर की चटनी के साथ, गरम परोसें.
0 comments:
Post a Comment