INGREDIENTS
- 2/3 cup unsalted butter, melted
- 1 1/4 cups sugar
- 8 large eggs, separated
- 1 tablespoon lemon zest
- 1 teaspoon cinnamon
- 1/4 teaspoon salt
- 2 1/2 cups flour, sifted
- 4 1/2 cups mixed blueberries or 4 1/2 cups raspberries or 4 1/2 cups blackberries or 4 1/2 cups strawberries
for ricotta whipped cream
- 1/3 cup powdered sugar
- 1/2 cup ricotta cheese
- 1/4 cup powdered sugar
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 cups whipping cream
Directions:
- Preheat oven to 350 degrees.
- Lightly spray an 11 inch removable bottomed tart pan with cooking spray.
- Cream butter and sugar in a large mixing bowl.
- Add egg yolks, one at a time, and continue mixing until smooth.
- Add lemon zest and cinnamon.
- In a separate bowl, whip egg whites and salt until stiff peaks form.
- Gently fold egg whites into egg yolk mixture.
- Fold flour into mixture until just blended.
- Pour mixture into tart pan and spread evenly.
- Top with 3 cups of mix berries (reserve remaining berries for topping).
- Lightly press fruit into mixture.
- Place in oven and bake for 1 hour.
- Remove from oven and allow to cool.
- In small bowl, mix ricotta, powdered sugar, and vanilla until well blended.
- Set aside.
- In a large bowl, whip cream until soft peaks form.
- Add ricotta mixture and continue to whip until smooth.
- Dust cake with powdered sugar and top with remaining fruit.
- Serve with ricotta whipped cream.
Ingredienti
2/3 tazza di burro non salato, fuso
Di zucchero 1 1/4 tazze
8 uova grandi, separate
1 cucchiaio di scorza di limone
1 cucchiaino di cannella
Di sale 1/4 cucchiaino
2 1/2 tazze di farina, setacciata
4 1/2 tazze di mirtilli misti o 4 1/2 tazze di lamponi o 4 1/2 tazze di more o 4 1/2 tazze di fragole
di ricotta panna montata
1/3 tazza di zucchero a velo
Ricotta 1/2 tazza
1/4 tazza di zucchero a velo
Estratto di vaniglia 1 cucchiaino
2 tazze di panna da montare
Indicazioni
1
Preriscaldare il forno a 350 gradi.
2
Inumidire un 11 pollici estraibile dal fondo tortiera con spray da cucina.
3
Crema di burro e lo zucchero in una ciotola.
4
Aggiungere i tuorli, uno alla volta, e continuare a mescolare fino a che liscio.
5
Aggiungere la scorza di limone e cannella.
6
In una ciotola a parte, i bianchi frusta uovo e il sale fino a picchi rigidi non si formino.
7
Pieghi delicatamente gli albumi in miscela di tuorlo d'uovo.8
Piegare la farina nella miscela fino a poco amalgamato.
9
Versare il composto nella tortiera e diffondere in modo uniforme.
10
Top con 3 tazze di frutti di bosco mix (riserva rimanente frutti di bosco per guarnire).
11
Premere leggermente la frutta in miscela.
12
Mettere in forno e cuocere per 1 ora.
13
Togliere dal forno e lasciare raffreddare.
14
In una piccola ciotola, mescolare la ricotta, lo zucchero a velo e la vaniglia fino a ben amalgamati.15
Mettere da parte.
16
In una grande ciotola, montare la panna fino a picchi molli forma.
17
Aggiungete il composto di ricotta e continuare a montare fino a che liscio.
18
Torta Spolverare con zucchero a velo e la parte superiore con la frutta rimanente.
19
Servire con ricotta panna montata.
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