Thursday, 4 September 2014

RECIPE OF Zuppa Inglese IN ENGLISH | ITALIAN - HOW TO COOK Zuppa Inglese IN ENGLISH | ITALIAN

INGREDIENTS


  • 4 egg yolks
  • 4 tablespoons sugar
  • 1,5 tablespoons all-purpose flour
  • 1 ¾ oz dark chocolate
  • ½ lb sponge cake
  • 2 cups milk, whole
  • 1 half cup alchermes liqueur
  • lemon zest to taste
  • PREPARATION  

In a bowl, mix together with a fork the egg yolks and sugar to make a pastry cream. Once soft and creamy, add the flour and mix together well.

Add the milk and lemon peel to a small saucepan and bring to a boil. As soon as the milk begins to boil, remove it from the heat.

Begin cooking the pastry cream in a bain marie by placing the bowl with the cream in a pot of water. Place the pot on the heat and slowly add the milk while continuing to stir.
Keep cooking the cream until it has thickened. Then remove it from the heat and divide it into two bowls. Mix the chocolate into one half.
Place a layer of sponge cake (half of what is called for in the list of ingredients) on a plate.  Drizzle with Alchermes, then cover with chocolate cream. Place the other layer of sponge cake on top and drizzle with more liquor. Cover this layer with the pastry cream.
Place in the refrigerator for a couples of hours, then serve.


    Ingredienti


        4 tuorli d'uovo
        Di zucchero 4 cucchiai
        1,5 cucchiai di farina
        1 ¾ oz cioccolato fondente
        ½ lb pan di spagna
        2 tazze di latte, intero
        1 mezza tazza di liquore alchermes
   
scorza di limone qb

 

Preparazione


In una ciotola, mescolare con una forchetta i tuorli e lo zucchero per fare una crema pasticcera.

Una volta morbido e cremoso, aggiungere la farina e mescolare bene.


Aggiungere il latte e la buccia di limone in un pentolino e portate ad ebollizione. Appena il latte comincia a bollire, togliere dal fuoco.

Iniziare la cottura la crema pasticcera in un bagnomaria mettendo la ciotola con la panna in una pentola di acqua.
Mettere la pentola sul fuoco e aggiungete lentamente il latte continuando a mescolare.

Continuate la cottura fino a quando la crema si è addensata. Poi togliere dal fuoco e dividerlo in due ciotole. Mescolare il cioccolato in una metà.

Mettere uno strato di pan di Spagna (la metà di quello che viene richiesto nella lista degli ingredienti) su un piatto. Condire con Alchermes, poi coprire con la crema di cioccolato. Posizionare l'altro strato di pan di Spagna sulla parte superiore e condire con più liquore.
Coprire questo strato con la crema pasticcera.

Inserite in frigorifero per le coppie delle ore, poi servire.

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